Atacurile cibernetice sunt o problemă pentru fiecare

Atacurile cibernetice sunt o problemă pentru fiecare

În zilele noastre, cel mai criminal framework este tehnologiile informaționale, un procent mare de crimă aparține atacurilor cibernetice. Odată cu dezvoltarea tehnologiilor informaționale, numărul și calitatea atacurilor cibernetice cresc. În fiecare an apar tot mai multe amenințări noi și metode de hacking. Odată cu creșterea numărului de tehnologii informaționale, de asemenea se observă  creșterea riscurilor, sporirea puterii terorismului, creșterea numărului și metodelor de propagandă. În prezent, amenințarea cu securitatea informațiilor este una dintre cele mai importante probleme ale organizațiilor mari și ale țărilor întregi. Cum să identificăm și să prejudiciem riscurile de mai sus? Cum este posibil de a proteja întreaga țară de atacuri? Ce ar fi trebui să fie protejat împotriva atacurilor cibernetice în primul rând?

La 17 mai, a avut loc Conferința de Securitate Cyber (https://www.cybersecurityconference.me/) din Muntenegru, Podgorica, unde s-a discutat tema protejării țării și a regiunilor de atacurile cibernetice. Conferința este organizată de Evenimentul Vision, patronat de Ministerul Administrației Publice din Muntenegru.

Participanții la conferință sunt directorii și managerii ai instituțiilor și organizațiilor, inclusiv departamentele TIC, persoane responsabile pentru securitatea cibernetică în corporații, guvern și instituțiile sale; ministere, organizații internaționale, misiuni, ambasade, instituții financiare (bănci, companii de asigurări), companii de telecomunicații, audit și IT, precum și alți participanți a căror activitate necesită securitatea datelor.

Tema principală a conferinței este „Consolidarea securității cibernetice naționale în contextul combaterii amenințărilor hibride pe baza standardelor stabilite de NATO și UE la nivel mondial”.

Obiectivul Conferinței Cyber Security este de a oferi informații despre crearea, menținerea și îmbunătățirea securității informaționale, protecția împotriva amenințărilor hibride la nivel național, protecția infrastructurii critice în companii și instituții, prin informarea și educarea asupra modalităților de prevenire, apărare, precum și atenuarea consecințelor atacurilor cibernetice.

Conferința Cyber Security se concentrează pe protejarea persoanelor și a sistemelor informatice împotriva atacurilor cibernetice și amenințărilor hibride, prezentarea celor mai frecvente riscuri și amenințări la adresa eșecurilor sistemului de informații, modalități de depășire a acestor riscuri și de stabilire a securității informațiilor, prezentarea celor mai recente tendințe și soluții în domeniul securității cibernetice, precum și metoda de păstrare a secretului și a securității informațiilor și a soluțiilor dovedite pentru securitatea cibernetică.

 

La conferință au fost discutate următoarele subiecte:

„Strategia de securitate cibernetică a Muntenegrului”.

„Apărarea cibernetică și mediul geostrategic de NATO”.

„Implementarea directivei INS și securitatea informațiilor în Slovenia”.

„Activitatea DCAF în construirea capacităților CERT în regiunea Balcanilor de Vest”.

„Tehnologia Blockchain , Securitatea și Confidențialitatea Cyber.”

„Noi provocări în lupta împotriva criminalității informatice: perspectiva Europol”.

„Realizările Republicii Croația în domeniul securității informațiilor”.

„Provocări și tendințe în domeniul criminalității cibernetice în Muntenegru”.

„Tehnici de inginerie socială în atacurile asupra infrastructurilor critice”.

„Protecția operațiunilor bancare în conformitate cu standardele internaționale ale companiilor”.

„Lumea în tranziție: securitatea cibernetică ca factor economic”.

„Riscuri de securitate în sistemele de telecomunicații.”

„DataFlow SuperComputing pentru securitatea datelor de mare adâncime”.

„Soluții simple pentru amenințări complexe”.

Protecția împotriva atacurilor cibernetice nu este doar un obiectiv pentru bănci, organizații mari, armată, ci și un obiectiv național. Multe organizații mici sau cetățeni consideră că atacurile cibernetice nu le îngrijorează cu exactitate, că numai organizațiile cu un număr mare de atacuri ar trebui să fie protejate de atacurile cibernetice. Din ce cauză a apărut această opinie? Ingineria socială este una dintre cele mai criminale părți ale țărilor. Există furturi constante de bijuterii și date. Mulți cetățeni nu sunt protejați de acest lucru, deoarece nu au educație informativă în domeniul de securitate. Astăzi, puțini oameni pot obține suficiente studii pentru a se proteja de atacurile cibernetice. Este necesar să creați și să distribuiți site-uri web, informații despre modul în care vă puteți proteja de atacurile cibernetice. Singura modalitate de a fi protejată este să învățați cum să vă apărați și să explicați tuturor cum să se protejeze fiecare împotriva atacurilor cibernetice.

 

Principalele tendințe Cyber:

 

Trepte și super puterea la nivel de stat.

Atacuri cibernetice la stabilirea financiară.

Atacuri cibernetice pe sistemul MCS și OT.

Scară industrială vastă

CNI (campanii de influențare și dezinformare).

 

Hackerii și alte organizații criminale care se angajează în atacuri cibernetice au, de asemenea, ziua lor de lucru. Francisco Mendes Luis (șeful departamentului EC3, Centrul european al criminalității informatice Europol) a făcut o analiză a momentului în care au loc în principal atacurile. Cele mai multe atacuri cibernetice apar pe timp de noapte sau în weekend. În timp ce civilii se odihnesc, infractorii cibernetici comit un alt atac. Departamentul EC3 utilizează un sistem de analiză imagine și video (IVAS) care ajută la stoparea abuzului sexual, a pornografiei infantile și a sclaviei. Potrivit sistemului, acesta caută o fotografie cu conținut interzis, în conformitate cu această fotografie, sistemul poate determina locul unde a fost făcută fotografia, atunci rămâne doar să se ia anumite măsuri.

Cel mai comun atac este atacul DDoS. Cu mari atacuri DDoS, este imposibil să acoperim toate incidentele. De exemplu, au existat cazuri în care, în urma unui atac DDoS, s-au produs aproximativ 4 000 000 de incidente, dacă vă uitați și acoperiți fiecare incident, atunci va dura 25 de ani. Este necesar să se stabilească priorități. Cele mai importante, relevante și majore incidente, după toate celelalte.

 

Astăzi, sistemele de atacuri cibernetice au evoluat, au devenit mai hibride și mai dificile de prevenit, soluții vechi de prevenire a atacurilor cibernetice nu mai sunt potrivite, deci sunt necesare noi soluții. Una dintre principalele decizii și principala inovație în securitatea informatică a regiunii Muntenegru este introducerea tehnologiei Blockchain. În acest moment, multe sunt deja legate de tehnologia blockchain în securitatea cibernetică. Blockchain în criptografie este un nou „revigorant”. Multe tehnologii în criptografie sunt deja învechite, iar blocul le permite să îmbunătățească criptografia și să o facă mai puternică. De asemenea, blochează copiile cu actualizarea bazelor de date mari. Cu ajutorul acestei tehnologii este posibil să faceți acest lucru mult mai rapid și fără pierderi de date. Moneda digitală – cum ar fi bitcoin este, de asemenea, asociat cu blockchain.

O altă soluție de securitate cibernetică este de a introduce studierea prin tehnologii și inteligența artificială în apărarea împotriva atacurilor cibernetice. Oamenii nu pot acoperi de sine stătător toate incidentele cibernetice. Dacă computerele sunt autorizate să acopere incidente cibernetice minore, vor exista mai multe oportunități de a se concentra asupra unor incidente mai importante și mai importante.

 

Cum să vă protejați de atacurile cibernetice?

 

 

Cea mai importantă și cea mai eficientă soluție pentru eliminarea multor atacuri cibernetice și crearea unui mediu sigur în țară este crearea unui ecosistem în care armata, poliția, academia, guvernul, sănătatea, sectorul financiar, sectorul privat și cetățenii cooperează între ele. Terorismul și propaganda cibernetică nu sunt doar o problemă a statului, a armatei sau a marilor organizații, toate sectoarele țării se confruntă cu această problemă. Combinarea tuturor forțelor – singura decizie corectă.

Servicii

Manipularea incidentelor

Manipularea incidentelor se referă la răspunsul pe care îl are o organizație atunci când este…

Monitorizarea

Monitorizarea este procesul sistematic de colectare, analiză și utilizare a informațiilor pentru a urmări progresul…

Distribuirea informațiilor despre vulnerabilitățile de securitate.

Discutem despre problemele de cercetare și modelele pentru vulnerabilități și amenințări în sistemele informatice distribuite…

Protecția DDOS

Crearea unui sistem de luptă împotriva atacurilor DDOS este o problemă reală care se dezvoltă…

Consulting

Consultanții profesioniști în domeniul securității pot fi soluția dilemei de a nu dispune de suficiente…

Publicatii

Analiza și prevenirea atacurilor DDOS utilizând rețeaua Overlay

Subiect: Crearea unui sistem de luptă împotriva atacurilor DDOS utilizând infrastructura rețelei guvernamentale existente a…

ICMCS-2007 19-21 Septemberie

Dezvoltarea serviciilor de analiză și A de incidente în rețeaua RENAM ICMCS-2007 CHISINAU, MOLDOVA 19-21…

ITSEC 2007

Analiza și prevenirea accidentelor de calculator în rețeaua RENAM Petru Bogatencov1, Alexandr Golubev1, Alexei Altuhov1,…