Noutati&Evenimente GRENA lansează portalul de exerciții cibernetice

GRENA lansează portalul de exerciții cibernetice

Actualmente, informația și securitatea cibernetică au devenit esențiale pentru operarea stabilă și dezvoltarea infrastructurilor electronice ale țărilor. Luând în considerare acest lucru, GRENA, Asociația pentru Cercetare și Educație din Georgia, în colaborare cu CERT.GOV.GE – echipa guvernamentală de răspuns în situații de urgență în domeniul calculatoarelor – și cu sprijinul proiectului EaPConnect finanțat de UE, a dezvoltat un portal pentru exerciții cibernetice:www.cyber-lab.tech.
Acest portal este destinat, în principal, studenților georgieni care studiază tehnologia informației, pentru a-și aprofunda abilitățile practice în detectarea și reacționarea la incidente cibernetice. Portalul va fi, de asemenea, util pentru profesioniștii din domeniul IT care lucrează în sectorul public și privat și îi va ajuta să reacționeze rapid și eficient la incidente cibernetice în infrastructurile informatice ale organizațiilor lor.

Exercițiile plasate pe portal se referă la următoarele aspecte:

Prezentarea portalului exercițiilor cibernetice

La 26 noiembrie, Ivane Javakhishvili Tbilisi State University a găzduit o prezentare a noului portal de exerciții cibernetice. Aproximativ 90 de reprezentanți ai universităților georgiene, precum și instituții publice și private au participat la acest eveniment.

“Secolul 21, acesta este un secol de amenințări cibernetice, secolul în care accentul se pune pe tehnologiile informaționale active și rapid dezvoltate. În mod corespunzător, amenințările care se produc în această dezvoltare au o importanță deosebită. Sperăm că universitățile georgiene se vor angaja activ ” – Mr. Alexandre Tsiskaridze, Rectorul adjunct al Universității de Stat din Tbilisi.

“Suntem încântați să introducem primul laborator online Cyber în Georgia. Aceasta este o oportunitate unică pentru persoanele care sunt interesate de securitatea cibernetică. Avem planuri de a mări numărul de exerciții și de a le transpune în engleză pentru a le pune la dispoziția altor țări” – Mr. David Kvatadze, CERT.GOV. GE manager.

Servicii

Manipularea incidentelor

Manipularea incidentelor se referă la răspunsul pe care îl are o organizație atunci când este…

Monitorizarea

Monitorizarea este procesul sistematic de colectare, analiză și utilizare a informațiilor pentru a urmări progresul…

Distribuirea informațiilor despre vulnerabilitățile de securitate.

Discutem despre problemele de cercetare și modelele pentru vulnerabilități și amenințări în sistemele informatice distribuite…

Protecția DDOS

Crearea unui sistem de luptă împotriva atacurilor DDOS este o problemă reală care se dezvoltă…

Consulting

Consultanții profesioniști în domeniul securității pot fi soluția dilemei de a nu dispune de suficiente…

Publicatii

Analiza și prevenirea atacurilor DDOS utilizând rețeaua Overlay

Subiect: Crearea unui sistem de luptă împotriva atacurilor DDOS utilizând infrastructura rețelei guvernamentale existente a…

ICMCS-2007 19-21 Septemberie

Dezvoltarea serviciilor de analiză și A de incidente în rețeaua RENAM ICMCS-2007 CHISINAU, MOLDOVA 19-21…

ITSEC 2007

Analiza și prevenirea accidentelor de calculator în rețeaua RENAM Petru Bogatencov1, Alexandr Golubev1, Alexei Altuhov1,…